jazz-affischerna

South Side Tales fb

Sven blir bara bättre och bättre, även om bilden är den samma....

Sven blir bara bättre och bättre, även om bilden är den samma....

Sven Wickströms South Side Tales

(Sven Wickström - gitarr, sång, Oskar Wickström - bas, Håkan Palm - orgel, piano, Oskar Appelgren - sax, Lucas Jeppsson – trummor)

South Side Tales var ruggigt bra redan vid fjorårets festival. Eftersom det inte bara var vi arrangörer som tyckte det, utan också en entusiastisk publik var det lätt att upprepa denna succé. Och tro det eller ej, i år är de ännu bättre. När kärleken får råda blir det så. Så älska mer!

Bandet har sina rötter i Sven Wickström Blues Band, som ledde de legendariska bluesjammen på Kippers 2006-2010, och dessutom gjorde ett bejublat framträdande redan på Kristianstad Jazzfestival 2010.

Sven, som först hette Olsson innan Wickström, heter numera både Olsson och Wickström beroende på vem och hur officiellt du frågar. I sin musikaliska gärning är han inte heller samma. Han är så mycket bättre. Kanske beror det på kärleken, kanske på att bandet förstärkts med både blås och groove. Kanske både och.  Givet är att de unga grabbarna i ”South Side Tales”, trimmar bandledaren till nya storverk. Kom och hör själv! Musiken denna kväll på Kippers är dessutom helt gratis. Så du får en slant över till god mat och dryck - även den tillhör det bästa som går att uppbringa, så passa på och kom tidigt!

Lördag 27 augusti Kippers Innergård/Harrys Bar, 22.00